7/10

Efter 12 timmars arbete har jag äntligen slutat jobba! Martha har inte varit på det bästa humöret vilket innebär att det enda som fått henne att bli tyst är att få något ätbart. Annars har vi varit i stan och kollat runt, blev även en sväng till parken där jag satt och pratade med en 18 årig mamma. Fick höra allt från att all barnmat är rena rånet till att blöjorna är alldeles för tunna, dagisen är för dyra, Englands mammakläder är ett skämt osv osv.. Hon verkade inte vara den mest positiva människa jag mött precis!

Ikväll ska vi gå ut på en promenad runt Shoreham beach som är känt för att vara stället där alla rika bor. Hörde att de flesta hus längst stranden ligger på ca. 10 miljoner. Men det är nog ingenting gentemot Paul Macartneys hus som ligger ca. 20 min härifrån. Ska även hinna läsa igenom "University of Sussex - Undergraduate Prospectus 2011". Ska på deras öppendag nu på lördag så jag måste kolla igenom vilka program som är värt att kolla på. Vill även kolla runt på campus i och med att det är utnämt till att vara de 170:e bästa universitet i världen!


6/10

När Julias föräldrar var här i söndags på besök fick jag veta att vissa delar av Norrland hade drabbats av snö och att ni redan har riktig höst där hemma. Läste även på VK.se att det ser ut att bli den kallaste vintern på tusen år i Norrland.  http://www.vk.se/Article.jsp?article=379557 

Här borta har vi haft 16 grader idag och jag har gått runt i solglasögon. Gräsmattorna är fortfarande gröna men löven har börjat bli lite orange men än så länge är det inte så illa. Däremot så regnar det hela jäkla tiden vilket gör mig galen! Vem vill vara tvungen att gå runt med ett fult paraply 24/7?! För det första är alla mina handväskor alldeles för små för det men nu är jag less, nästa inköp blir en större väska bara för att slippa att alltid se fruktansvärd ut med blött hår och genomsura kläder. På morgonen kan det vara riktigt fint väder men några timmar senare när man går runt på stan så öser regnet ner. Det händer flera gånger i veckan, kan erkänna att jag hellre skulle bada i slask! Det blir inte bättre att alla varnar om att deras "vinter" innebär kanske 5cm snö någon vecka kring jul om de har tur. Den veckan stängs alla skolor, tåg, bussar, affärer och folk kan inte ta sig till jobben. Dom menar att det är för riskabelt att fara ut, därför stannar istället hela staden upp! De har varken vinterdäck, golvvärme eller tillräckligt varma kläder.. dumma britter!

Men nu ska gå och duscha, sedan blir det  "Kungarna av Tylösand" som tydligen har blivit ett hett samtalsämne i Sverige. Förstår inte varför folk klagar så mycket. Om 8 7 personer väljer att skämma ut sig till vilket pris som helst, låt dom göra det! Men jag antar att sverige behöver något annat att prata/skriva om än valet! även om vi nu har fått veta att 5,7 % av Sveriges befolkning borde stängas in på hem! det värsta som kunde hända i valet 2010 blev verklighet!... som Hasse B. skrev "djävulen ringde. Han ville ha tillbaks sina 339610 röstsedlar!"


6/10



Jag har nu bott i Brighton som ligger i södra England i snart 7 månader och det är absolut det bästa beslut jag tagit! Jobbar just nu som Au pair hos familjen Deery (Andrew & Gabrielle), och tar hand om deras 1:åriga dotter Martha som just lärt sig att gå & prata. Gaby är även gravid så inom 4 veckor borde en lite pojke komma. Det innebär riktigt påfrestande veckor men jag får försöka hålla ut med tanke på att jag ändå kommer flytta ut i början på december.



4 dec sitter jag på flyget på väg hem för ett besök till Sverige. Kommer åka tillbaka i slutet på Jan då jag ska flytta ihop med Ida som jag känt i ca. 11 år, som även är en av mina närmaste vänner. Min andra roomie kommer bli Josephine som ursprungligen kommer ifrån Vara men som jag mötte här borta efter jag stalkat hennes blogg. Vi har iaf kommit varandra riktigt nära och hon är helt underbar så det här kan inte bli bättre! Att Julia dessutom bor ca. 20 min från oss känns riktigt bra. På tal om Pinglan så har även hon flyttat hit från Holmsund och det var det bästa som kunde hända! Har känt henne i ca. 11 år så det känns skönt att ha någon här som står en så nära. 
 


Kan intyga att månaderna i England har varit allt annat än lugna, de har varit helt sjuka! Med tanke på att jag vet att mamma kommer läsa min blogg kan jag inte skriva något mer men jag trivs verkligen! Ser verkligen framemot att flytta till Brighton med flickorna och börja jobba heltid så att jag kan spara till universitetet. Kommer söka ekonomi på både Sussex uni & Brighton Uni hösten 2011.

Det bästa med att vara här är att det som händer i England, stannar i England!

däremot håller jag på att tappa svenskan mer & mer. Det känns konstigt att man börjat tänka på engelska samt att man inte kommer ihåg svenska ord så man måste gå in på google translate för att kolla. Att man drömmer på engelska är en sak men resten är bara helt underligt..!

----

Nu ska jag gå och möta Julia för lite shopping, ska även förbi polisstationen för att se om dom fått in min stulna mobil. Jäkla taxichafför som satt och pratade om hur vackra svenska tjejer är samt att hans hjärta blev krossat när han var yngre av en "svensk skönhet". Det var säkert jag som fick ta smällen för den där jäkla "Ida" som den svenska tjejen hette... Ska även förbi posten och posta ett brev &  inflyttningspresent till Lisen som har flyttat till Övik. 


RSS 2.0